В тени под кустами цветы расцветают

сад, цветы, тень, советы, почва, грунт, земля, уход, растения
25.04.2014

Тінь у саду – це проблема — треба вибирати спеціальні суміші для газонів, спеціальну розсаду для тіньових ділянок саду.

Як отримати барвистий квітник у тьмяній ділянці саду?

Дуже просто —  вибрати квіти, які спокійно можуть цвісти у  тіні. До того ж, вибір є надзвичайно великим — навіть серед роками перевірених  пропозицій на ринку з’являється все більше нових сортів, різноманітних кольорів і форм.

сад, цветы, тень, советы, почва, грунт, земля, уход, растения

Бруннера або кавказька незабудка – це дворічні і багаторічні квітучі, які рясно цвітуть,   утворюючи групи. Їх декоративність визначається не тільки суцвіттями невеликих, блакитних квіток, а і фантастичним листям, яке буває химерно плямистим.

Печіночниця звичайна —  це сорт квітів, який віддає перевагу тінистим ділянкам. Ці яскраві і барвисті квіти є ще й прекрасними медоносами, так що ваш сад стане популярним серед джмелів і інших комах.  До того ж, ці квіти відрізняються численною кількістю гібридів невідомого походження, які володіють дивовижною кольоровою гаммою. Багато видів печіночниці поціновуються садівниками і вважаються дорогоцінними каменями серед рослин.

сад, цветы, тень, советы, почва, грунт, земля, уход, растения

Еритроній – це квіти, які полюбляють рости у  тіні дерев та чагарників. Цей вид рослин володіє різноманітною кольоровою гаммою і є невибагливим до ґрунту. Квітки мають яйцеподібну форму і загострені овальні листки.

Вищевказані рослини  - це тільки невеликий відсоток тих, які  можна вирощувати в затінених позиціях.

сад, цветы, тень, советы, почва, грунт, земля, уход, растения

Для того, щоб створити яскравий сад в тіні,  вам варто знати про вибрані рослини, а також не забувати декілька простих правил:

  • Висаджуючи рослини, майте на увазі, що найкраще вони виглядатимуть у групах, адже окремі екземпляри ніколи не дадуть очікуваного результату, а ось висаджені на великих площах кольорові групи стануть привабливими, барвистими плямами. Винятком можуть стати розміщені окремо сорти, для підкреслення унікальної краси, контрастності кольору чи форми.
  • Правильно підбирайте кольори. У затінених ділянках саду сині кольори будуть виглядати похмуро, холодно і не красиво, до того ж,  будуть кидати синій відтінок на все, що поруч, а ось червоний наповнить тінь полум’ям  і теплом.  Пам’ятайте, червоний – це динаміка, рух, а значить — життя.
  1. Найкраще — це вибрати один домінуючий колір, щоб ваш сад не нагадував строкате какаду.  Обравши, наприклад, оранжевий колір, як домінант, ви можете доповнити його зеленим листям і білими додатковими тонами квіток.

  2.  Що ж стосується практичної частини, то варто інвестувати в добрива — це забезпечить молоді рослини всіма  необхідними добавками для росту і живлення. Найкраще використовувати гній або інші органічні речовини. Для збереження вологи використовуйте мульчування — завдяки йому також знизиться швидкість зростання бур’янів. У цій ролі для тіньових ділянок саду найкраще використовувати соснову кору.

сад, цветы, тень, советы, почва, грунт, земля, уход, растения

Трошки уяви і навіть тіньовий сад буде наповнений кольорами, формами і текстурами!

З нашої наступної статті, ви дізнаєтеся, як створити красиву алею.

Мне нравится!